Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyős csirkemell gombaszósszal


A pirult, serpenyős csirkemell mindig jó választás, ha könnyű ebédre vagy vacsorára vágysz, hát még akkor, ha mártást is készítesz mellé!


A szaftos, omlós csirkemell mellé krémes, fehérborral és tejszínnel készült gombamártás kerül, amelyet friss rozmaring és fokhagyma tesz különlegessé.

Hozzávalók

Hús:
    50 dkg csirkemellfilé
    1 dl olívaolaj
    1 tk. só
    ízlés szerint bors 

Gombaszósz:
    50 dkg csiperkegomba
    másfél dl tejszín
    3 dl száraz fehérbor
    1 ág rozmaring
    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    ízlés szerint só
    ízlés szerint bors 

Elkészítés:

A receptet a hús előkészítésével kezdjük: tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni kicsit.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük rajta aranybarnára a hús mindkét oldalát. 

Közben szeleteljük kis kockákra a vöröshagymát és a megtisztított gombát. 

Vegyük ki a serpenyőből a húst. A megmaradt zsiradékra dobjuk rá a kockázott vöröshagymát, nyomjuk rá a fokhagymát, ezután dinszteljük üvegesre.

Dobjuk a serpenyőbe a gombát is, fűszerezzük sóval, borssal és friss rozmaringgal, majd süssük 2-3 percig. Ezt követően öntsük fel a fehérborral, és hagyjuk addig a tűzön, amíg el nem párolog teljesen a bor. Ekkor vegyük le alacsonyabb lángra, adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük, amíg felforr. 

Tálaláskor helyezzük a csirkemellet egy tányérra, és kanalazzuk rá a krémes gombaszószt. Kenyérrel, rizzsel vagy önmagában kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések