A pirult, serpenyős csirkemell mindig jó választás, ha könnyű ebédre vagy vacsorára vágysz, hát még akkor, ha mártást is készítesz mellé!
A szaftos, omlós csirkemell mellé krémes, fehérborral és tejszínnel készült gombamártás kerül, amelyet friss rozmaring és fokhagyma tesz különlegessé.
Hozzávalók
Hús:
50 dkg csirkemellfilé
1 dl olívaolaj
1 tk. só
ízlés szerint bors
Gombaszósz:
50 dkg csiperkegomba
másfél dl tejszín
3 dl száraz fehérbor
1 ág rozmaring
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Elkészítés:
A receptet a hús előkészítésével kezdjük: tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni kicsit.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük rajta aranybarnára a hús mindkét oldalát.
Közben szeleteljük kis kockákra a vöröshagymát és a megtisztított gombát.
Vegyük ki a serpenyőből a húst. A megmaradt zsiradékra dobjuk rá a kockázott vöröshagymát, nyomjuk rá a fokhagymát, ezután dinszteljük üvegesre.
Dobjuk a serpenyőbe a gombát is, fűszerezzük sóval, borssal és friss rozmaringgal, majd süssük 2-3 percig. Ezt követően öntsük fel a fehérborral, és hagyjuk addig a tűzön, amíg el nem párolog teljesen a bor. Ekkor vegyük le alacsonyabb lángra, adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük, amíg felforr.
Tálaláskor helyezzük a csirkemellet egy tányérra, és kanalazzuk rá a krémes gombaszószt. Kenyérrel, rizzsel vagy önmagában kínáljuk.
0 Megjegyzések