Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Őszi almás palacsinta


Az őszi fahéjas, almás palacsinta igazi lélekmelengető finomság, ami desszert és édes reggeli is lehet, borongósabb napokon tökéletes választás. 


A pufi almás palacsinta kedvelt finomság, hisz egyszerűen készül, az íze pedig csodás. Ez a palacsinta jól bírja a csomagolást, magában fogyasztva édes reggeli is lehet, picit felcicomázva pedig desszertként is megállja a helyét.

Hozzávalók

    1 darab alma
    1 darab tojás
    15 dkg görög joghurt
    2 ek. olaj
    2 ek. cukor
    1 tk. vaníliakivonat
    20 dkg liszt
    1 csipet só
    1 csomag sütőpor
    1 tk. fahéj 

Elkészítés:

Az almát tisztítsuk meg és reszeljük le.

A tojást keverjük össze a joghurttal, olajjal, cukorral és a vaníliakivonattal.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat, majd keverjük hozzá a tojásos keveréket és a reszelt almát.

A palacsintákat olajjal kikent serpenyőben, mindkét oldalán süssük készre, egyszerre nagyjából 1 merőkanálnyi adagot, de készülhetnek kisebb darabok is.

Fahéjas cukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések