Az őszi fahéjas, almás palacsinta igazi lélekmelengető finomság, ami desszert és édes reggeli is lehet, borongósabb napokon tökéletes választás.
A pufi almás palacsinta kedvelt finomság, hisz egyszerűen készül, az íze pedig csodás. Ez a palacsinta jól bírja a csomagolást, magában fogyasztva édes reggeli is lehet, picit felcicomázva pedig desszertként is megállja a helyét.
Hozzávalók
1 darab alma
1 darab tojás
15 dkg görög joghurt
2 ek. olaj
2 ek. cukor
1 tk. vaníliakivonat
20 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 tk. fahéj
Elkészítés:
Az almát tisztítsuk meg és reszeljük le.
A tojást keverjük össze a joghurttal, olajjal, cukorral és a vaníliakivonattal.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót, sütőport, fahéjat, majd keverjük hozzá a tojásos keveréket és a reszelt almát.
A palacsintákat olajjal kikent serpenyőben, mindkét oldalán süssük készre, egyszerre nagyjából 1 merőkanálnyi adagot, de készülhetnek kisebb darabok is.
Fahéjas cukorral meghintve kínáljuk.
0 Megjegyzések