Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kéksajtos-cukkinis házi tészta


A cukkininek jól áll a kéksajt. Ebből a két alapanyagból ínycsiklandó szósz készül, amely mellől már csak a házi tészta hiányzik. 


A tészta igazi komfortkaja, legyen szó egy gazdag bolognai raguról,  a hagyományos, magyaros krumplis tésztáról vagy a kínai pirított tésztáról. Ezeket a recepteket mindenki ismeri, és közös ismertetőjük, hogy könnyedén és gyorsan összedobhatók, nem kell hozzájuk konyhatündérnek lenni, és egy jó tészta bármikor jólesik.

Hozzávalók

A szószhoz:
    4 db kis méretű cukkini
    4 gerezd fokhagyma
    1 db póréhagyma
    120 g zsíros, félkemény kéksajt
    ízlés szerint só
    ízlés szerint bors
    2 ek. olívaolaj 

A házi metélthez:
    30 dkg liszt
    3 db tojás
    ízlés szerint só
    3 ek. víz 

Elkészítés:

Ha házi tésztával készítjük, akkor kezdjük ezzel. Egy tálba mérjük ki a a lisztet, adjuk hozzá a sót, a tojásokat, és kezdjük el gyúrni. Apránként adjuk hozzá a vizet úgy, hogy egy rugalmas tésztát kapjuk.

Csomagoljuk fóliába, és tegyük félre a hűtőbe pihenni 30 percre. A pihentetési idő letelte után a tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, minél vékonyabra, majd vágjuk vagy formázzuk tetszőlegesen.

Közben készítsük elő a szószt.

A zöldségeket alaposan mossuk meg, a cukkinit karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a póréhagymát is karikázzuk.

Kezdjük el hevíteni az olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymát és a póréhagymát. Keverjük át, és szórjuk rá a cukkiniszeleteket. Hagyjuk, hogy kicsit színt kapjon és megpuhuljon.

Tegyük fel főni a tésztát, a házi gyúrt tésztának 3-4 percre van szüksége.

Ha a cukkini megpuhult, merjünk rá 1 szedőkanállal a tészta főzővizéből és morzsoljuk bele a kéksajtot. Kevergessük, míg elolvad, majd szedjük rá a kifőtt tésztát, és forgassuk össze a szósszal.

Forrón tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések