A magyar konyha egyik titka a gazdag, mégis egyszerű ízek harmóniája. A majoránnás, tejfölös szelet pont ilyen étel!
A retró fogás egy krémes, szaftos ragu, amelyet a fűszeres hús és a savanykás tejföl tökéletesen kiegészít. Ezt az ételt nem nehéz elkészíteni, kezdő konyhatündérek is bátran összedobhatják.
Hozzávalók
8 szelet sertéskaraj
só ízlés szerint
1 bögre liszt
1 tk. fekete bors
1 tk. fokhagyma-granulátum
olaj kevés
3 fej hagyma
1 tk. fűszerpaprika
2 dl víz
só és bors ízlés szerint
1 tk. majoránna
30 dkg tejföl
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel tetszés szerint, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A liszthez forgassuk hozzá a borsot és a fokhagyma-granulátumot, majd forgassuk bele a hússzeleteket. Ezután a húst magas falú edényben, kevés olajon, mindkét oldalán pirítsuk 3-4 percig. A megsült húst szedjük tányérra, és tegyük félre.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, és dobjuk abba az edénybe, amelyben a hús sült. Ha szükséges, adjunk még hozzá kevés olajat, és dinszteljük üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát, öntsük fel vízzel, és keverjük hozzá a sót, borsot, majoránnát, majd tegyük bele az elősütött hússzeleteket, és főzzük addig, amíg a szaft jó sűrű lesz, a hús teljesen megpuhul.
Amikor a sertésszelet vajpuha és sűrű a szaftja, akkor adjuk hozzá a tejfölt, és rottyanásig főzzük. Az elkészült ételt tésztával, nokedlivel vagy petrezselymes krumplival kínáljuk.
0 Megjegyzések