Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Majoránnás, tejfölös sertésszelet


A magyar konyha egyik titka a gazdag, mégis egyszerű ízek harmóniája. A majoránnás, tejfölös szelet pont ilyen étel! 


A retró fogás egy krémes, szaftos ragu, amelyet a fűszeres hús és a savanykás tejföl tökéletesen kiegészít. Ezt az ételt nem nehéz elkészíteni, kezdő konyhatündérek is bátran összedobhatják.

Hozzávalók

    8 szelet sertéskaraj
    só ízlés szerint
    1 bögre liszt
    1 tk. fekete bors
    1 tk. fokhagyma-granulátum
    olaj kevés
    3 fej hagyma
    1 tk. fűszerpaprika
    2 dl víz
    só és bors ízlés szerint
    1 tk. majoránna
    30 dkg tejföl 

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel tetszés szerint, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.

A liszthez forgassuk hozzá a borsot és a fokhagyma-granulátumot, majd forgassuk bele a hússzeleteket. Ezután a húst magas falú edényben, kevés olajon, mindkét oldalán pirítsuk 3-4 percig. A megsült húst szedjük tányérra, és tegyük félre.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, és dobjuk abba az edénybe, amelyben a hús sült. Ha szükséges, adjunk még hozzá kevés olajat, és dinszteljük üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát, öntsük fel vízzel, és keverjük hozzá a sót, borsot, majoránnát, majd tegyük bele az elősütött hússzeleteket, és főzzük addig, amíg a szaft jó sűrű lesz, a hús teljesen megpuhul.

Amikor a sertésszelet vajpuha és sűrű a szaftja, akkor adjuk hozzá a tejfölt, és rottyanásig főzzük. Az elkészült ételt tésztával, nokedlivel vagy petrezselymes krumplival kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések