Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gombás-fehérboros rizottó


A rizottó igazi türelmi étel, nem nehéz elkészíteni, de megkívánja, hogy ott állj mellette, viszont meg is hálálja ezt az áldozatot. 


A gombás rizottó elegáns, ízletes, húsmentes fogás, amit hétköznap vacsorára is összedobhatsz.

Hozzávalók

    30 dkg gomba
    1 fej hagyma
    olaj kevés
    20 dkg rizottórizs
    1 gerezd fokhagyma (reszelve)
    5 dl alaplé
    1 dl fehérbor
    só és bors ízlés szerint
    1 tk. kakukkfű
    2 ek. mascarpone
    10 dkg parmezán 

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a gombát is, és pirítsuk addig, amíg a gomba kiengedett leve teljesen elpárolog.

Adjuk hozzá a rizst és a fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, majd öntsük fel a fehérborral. Várjuk meg, míg elpárolog, majd mehet rá 1 merőkanál alaplé, és pároljuk kis lángon.

Mikor magába szívta az alaplét, apránként öntsük hozzá a következő adagot, közben gyakran kevergessük. Járjunk el így addig, míg a rizs meg nem puhul teljesen.

A fogást fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és adjuk még hozzá a mascarponét és a parmezánt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések