A rizottó igazi türelmi étel, nem nehéz elkészíteni, de megkívánja, hogy ott állj mellette, viszont meg is hálálja ezt az áldozatot.
A gombás rizottó elegáns, ízletes, húsmentes fogás, amit hétköznap vacsorára is összedobhatsz.
Hozzávalók
30 dkg gomba
1 fej hagyma
olaj kevés
20 dkg rizottórizs
1 gerezd fokhagyma (reszelve)
5 dl alaplé
1 dl fehérbor
só és bors ízlés szerint
1 tk. kakukkfű
2 ek. mascarpone
10 dkg parmezán
Elkészítés:
A gombát tisztítsuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a gombát is, és pirítsuk addig, amíg a gomba kiengedett leve teljesen elpárolog.
Adjuk hozzá a rizst és a fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, majd öntsük fel a fehérborral. Várjuk meg, míg elpárolog, majd mehet rá 1 merőkanál alaplé, és pároljuk kis lángon.
Mikor magába szívta az alaplét, apránként öntsük hozzá a következő adagot, közben gyakran kevergessük. Járjunk el így addig, míg a rizs meg nem puhul teljesen.
A fogást fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, és adjuk még hozzá a mascarponét és a parmezánt.
0 Megjegyzések