A krumplis tészta az egyik legegyszerűbben összedobható hazai étel, amit most édesburgonyával ajánlunk.
A krumplis tészta szerény, de finom étel, amit egyszerű elkészíteni, igaz, családonként ki így, ki úgy alkotja meg. Van, ahol köret sült hús mellé, máshol pedig szaftosabban vagy más zöldségekkel egybeforgatva készítik. A hagyományos recept rengetegféle új változat szerint kipróbálható, most mi is egy ilyet ajánlunk.
Hozzávalók
40 dkg tészta
1 kg édesburgonya
2 fej hagyma
olaj kevés
1 ek. fűszerpaprika
só és bors ízlés szerint
2 dl alaplé vagy víz
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint készítsük el, majd szűrjük le, vagy ha időnk engedi, akkor gyúrjunk házi tésztát az ide linkelt recept alapján.
Az édesburgonyát tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel tetszés szerint.
A hagymát is tisztítsuk meg és vágjuk finomra, majd kevés olajon, egy magas falú edényben dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát és az előkészített édesburgonyakockákat. A krumplit fűszerezzük sóval, borssal. Körülbelül 2-3 perc után öntsük fel vízzel vagy alaplével, és pároljuk teljesen puhára (20-30 perc).
A megpuhult krumplit, ha szeretnénk, ízlés szerint összetörhetjük villával, majd forgassuk egybe a tésztával.
0 Megjegyzések