Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Cheddar sajtos brokkolileves


Egyszerű alapanyagokból készül ez a leves: friss brokkoli és cheddar sajt kerül bele, így nemcsak laktató, de tele van ízekkel is.


Ez a leves sokkal inkább sajtos, mint brokkolis, de az arányokat nyugodtan kedvedre variálhatod. Kerülhet bele több zöldség, de egyéb sajtfajta is!

Hozzávalók

    50 dkg brokkoli
    2 ek. vaj
    1 db hagyma
    1 gerezd fokhagyma
    5 dl tej
    3 dl zöldségalaplé
    20 dkg cheddar sajt
    1 ek. liszt
    ízlés szerint szerecsendió
    ízlés szerint só
    ízlés szerint bors 

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mossuk meg, és szedjük kisebb rózsákra, a szárát pucoljuk meg és kockázzuk fel apróra. A hagymát kockázzuk fel, a fokhagymát aprítsuk fel.

Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd dinszteljük a hagymát üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk tovább 1 percig. Szórjuk rá a lisztet, keverjük át. Öntsük fel az alaplével és a tejjel. Folyamatosan kevergessük, hogy csomómentes legyen. Adjuk hozzá a brokkoli felkockázott szárát, majd főzzük tovább 8-10 percig, amíg kissé besűrűsödik, és vegyük le a tűzről. Egy botmixer segítségével turmixoljuk le, hogy teljesen homogén legyen.

A sajtot reszeljük le, és keverjük a levesalaphoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a szerecsendiót.

Tegyük vissza a tűzre, alacsony hőfokra, és tegyük bele a brokkolirózsákat. Főzzük még 6-8 percig, épp addig, hogy a brokkoli megpuhuljon, de a rózsák egészben maradjanak.

Tálaljuk melegen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések