Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Olasz lakodalmas leves


Az olasz lakodalmas leves sűrű és gazdag: pont, amilyennek egy esküvői fogásnak lennie kell. 


Húsgombóc, tészta és rengeteg zöldség: ez az olasz lakodalmas leves, amely nem véletlenül vált az esküvők fénypontjává. Az összeállítása kicsit hosszadalmas, mivel a gombócok is házilag készülnek, ezért inkább családi ünnepekre vagy vasárnapi ebédre tökéletes választás. Az eredeti recept nagy mennyiséget ír elő, de ha nem vagytok ennyien, nyugodtan felezheted az adagot.

Hozzávalók

A húsgombócokhoz:
    25 dkg darált marhahús
    darált marhahús dkg darált sertéshús
    5.5 darált sertéshús zsemlemorzsa
    3 gerezd zsemlemorzsa
    2.5 dkg reszelt parmezán
    fokhagyma tojás
    1 parmezán friss petrezselyem
    1 csipet tojás
    1 csipet bazsalikom
    petrezselyem csipet kakukkfű
    0.5 oregánó só
    bazsalikom
    olívaolaj 

A leveshez:
    só dkg sárgarépa
    12 dkg száraztészta (szarvacska vagy tarhonya)
    12 dkg olívaolaj
    3 gerezd fokhagyma
    2 l alaplé
    2 szál sárgarépa
    1 nagy hagyma
    1 teáskanál bazsalikom
    1 spenót oregánó
    1 teáskanál fokhagyma
    só
    alaplé bors 

Elkészítés:

A húsgombócok hozzávalóit gyúrd össze, és gormázz belőle golyókat. Egy nagy lábosban, olívaolajon pirítsd meg a gombócok minden oldalát, de nem kell őket teljesen átsütni. A megpirult gombócokat tedd félre.

Ugyanabban az olajban, ha szükséges, még egy kevés hozzáadásával, párold üvegesre a felaprított hagymát. Add hozzá a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és zellert, kevergetve süsd öt percig, majd szórd meg bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, tedd vissza bele a húsgombócokat, és lassú tűzön, lefedve egy óra alatt főzd össze. Az utolsó két percben keverd bele a spenótot.

A tésztát külön fazékban főzd ki, és csak a tányérban keverd el a levessel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések