Az olasz lakodalmas leves sűrű és gazdag: pont, amilyennek egy esküvői fogásnak lennie kell.
Húsgombóc, tészta és rengeteg zöldség: ez az olasz lakodalmas leves, amely nem véletlenül vált az esküvők fénypontjává. Az összeállítása kicsit hosszadalmas, mivel a gombócok is házilag készülnek, ezért inkább családi ünnepekre vagy vasárnapi ebédre tökéletes választás. Az eredeti recept nagy mennyiséget ír elő, de ha nem vagytok ennyien, nyugodtan felezheted az adagot.
Hozzávalók
A húsgombócokhoz:
25 dkg darált marhahús
darált marhahús dkg darált sertéshús
5.5 darált sertéshús zsemlemorzsa
3 gerezd zsemlemorzsa
2.5 dkg reszelt parmezán
fokhagyma tojás
1 parmezán friss petrezselyem
1 csipet tojás
1 csipet bazsalikom
petrezselyem csipet kakukkfű
0.5 oregánó só
bazsalikom
olívaolaj
A leveshez:
só dkg sárgarépa
12 dkg száraztészta (szarvacska vagy tarhonya)
12 dkg olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 l alaplé
2 szál sárgarépa
1 nagy hagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 spenót oregánó
1 teáskanál fokhagyma
só
alaplé bors
Elkészítés:
A húsgombócok hozzávalóit gyúrd össze, és gormázz belőle golyókat. Egy nagy lábosban, olívaolajon pirítsd meg a gombócok minden oldalát, de nem kell őket teljesen átsütni. A megpirult gombócokat tedd félre.
Ugyanabban az olajban, ha szükséges, még egy kevés hozzáadásával, párold üvegesre a felaprított hagymát. Add hozzá a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és zellert, kevergetve süsd öt percig, majd szórd meg bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, tedd vissza bele a húsgombócokat, és lassú tűzön, lefedve egy óra alatt főzd össze. Az utolsó két percben keverd bele a spenótot.
A tésztát külön fazékban főzd ki, és csak a tányérban keverd el a levessel.
0 Megjegyzések