Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Illatos, őszi zabkeksz


A zabkeksz egy igazán egyszerűen elkészíthető, mégis tápláló desszert, amely reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is remek választás.


Zabkekszet készíteni pofonegyszerű, ráadásul egészségesebb is, általában erre esik a választásom, ha valamit nassolnék.

Hozzávalók

    2 tk. sütőtökös pite fűszerkeverék
    1 tk. só
    1 tk. szódabikarbóna
    19 dkg finomliszt
    22 dkg vaj
    25 dkg barna cukor
    2 db tojás
    1 tk. vaníliakivonat
    26 dkg zabpehely 

Elkészítés:

Egy közepes méretű tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a fűszerkeveréket, a sót, a szódabikarbónát és a lisztet, majd tegyük félre.

Egy nagyobb tálban pár perc alatt keverjük habosra a puha vajat a barna cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, majd dolgozzuk simára.

Fokozatosan forgassuk bele a száraz hozzávalókat, ügyelve arra, hogy ne keverjük túl. Ezután adjuk hozzá a zabpelyhet, és keverjük egyneműre a tésztát.

Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd evőkanálnyi adagokban helyezzük rá a tésztát. Fedjük le a tepsit fóliával, és tegyük a hűtőbe kb. 1 órára: így sütés közben nem fognak szétfolyni a kekszek.

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. A kekszeket süssük 10-12 percig, majd hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig hűlni, mielőtt rácsra tennénk őket.

Amint teljesen kihűltek, már tálalhatjuk is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések