A sült csirkecomb az egyik legegyszerűbben összedobható étel, mely akkor az igazi, ha a bőre ropogós, a húsa pedig finom szaftos.
Egyszerűen hangzik, ugye? A titok az elkészítésben rejlik: ha azt szeretnéd, hogy a csirkecomb bőre ropogjon, a húsa pedig szaftos legyen, akkor vajat érdemes a bőre alá rejteni. Ettől az egyszerű trükktől sütés közben a hús nem szárad ki, finom szaftos marad.
Hozzávalók
8 darab csirkecomb
15 dkg puha vaj
4 gerezd fokhagyma (reszelve)
szükség szerint zsír vagy olaj
só és bors ízlés szerint
másfél dl víz
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsuk meg.
A puha vajat keverjük össze a fokhagymával.
Vegyünk elő egy tepsit, kenjük ki kevés zsírral vagy olajjal.
A combokat sóval és borssal fűszerezzük, majd a fokhagymás vajat óvatosan töltsük a combok bőre alá.
Ezután helyezzük tepsire a húst, öntsünk alá vizet, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép pirosra (45-55 perc a sütési idő, de félidőnél fordítsuk meg a húst).
0 Megjegyzések