Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás vajjal sült csirkecomb


A sült csirkecomb az egyik legegyszerűbben összedobható étel, mely akkor az igazi, ha a bőre ropogós, a húsa pedig finom szaftos. 


Egyszerűen hangzik, ugye? A titok az elkészítésben rejlik: ha azt szeretnéd, hogy a csirkecomb bőre ropogjon, a húsa pedig szaftos legyen, akkor vajat érdemes a bőre alá rejteni. Ettől az egyszerű trükktől sütés közben a hús nem szárad ki, finom szaftos marad.

Hozzávalók

    8 darab csirkecomb
    15 dkg puha vaj
    4 gerezd fokhagyma (reszelve)
    szükség szerint zsír vagy olaj
    só és bors ízlés szerint
    másfél dl víz 

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsuk meg.

A puha vajat keverjük össze a fokhagymával.

Vegyünk elő egy tepsit, kenjük ki kevés zsírral vagy olajjal.

A combokat sóval és borssal fűszerezzük, majd a fokhagymás vajat óvatosan töltsük a combok bőre alá.

Ezután helyezzük tepsire a húst, öntsünk alá vizet, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép pirosra (45-55 perc a sütési idő, de félidőnél fordítsuk meg a húst).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések