Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édeskrumpli-krémleves


Ez az illatos, selymes édesburgonya-krémleves tökéletes választás hűvös őszi napokra, egyszerű és vegán, mégis tartalmas és lélekmelengető!


Ahogy beköszönt a hidegebb idő, egy tál gőzölgő krémleves igazi megnyugvás a nap végén. Ez az édesburgonyás változat nemcsak selymesen krémes, hanem teljesen tejmentes és vegán is. Egyszerű, mégis tartalmas, tökéletes őszi vacsora, ami kívül-belül felmelegít.

Hozzávalók

    50 dkg édesburgonya
    20 dkg sárgarépa
    1 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    2 ek. olívaolaj
    3 liter zöldségalaplé
    ízlés szerint só
    ízlés szerint bors 

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. A fokhagymát elég csak kettévágni, így is kiengedi az aromáit, és mehet is a hagymához.

Közben meghámozzuk, majd kockákra vágjuk az édesburgonyát és a répát. Amikor a hagyma és fokhagyma illatozni kezd, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük kb. 2 dl alaplével. Lefedve puhára főzzük.

Ha minden megpuhult, mehet bele a többi alaplé, só és bors ízlés szerint, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, egy utolsó rottyantással még beállíthatjuk az ízeket, és már kész is ez a selymes, melengető, tejmentes őszi krémleves!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések