Ez az illatos, selymes édesburgonya-krémleves tökéletes választás hűvös őszi napokra, egyszerű és vegán, mégis tartalmas és lélekmelengető!
Ahogy beköszönt a hidegebb idő, egy tál gőzölgő krémleves igazi megnyugvás a nap végén. Ez az édesburgonyás változat nemcsak selymesen krémes, hanem teljesen tejmentes és vegán is. Egyszerű, mégis tartalmas, tökéletes őszi vacsora, ami kívül-belül felmelegít.
Hozzávalók
50 dkg édesburgonya
20 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
3 liter zöldségalaplé
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. A fokhagymát elég csak kettévágni, így is kiengedi az aromáit, és mehet is a hagymához.
Közben meghámozzuk, majd kockákra vágjuk az édesburgonyát és a répát. Amikor a hagyma és fokhagyma illatozni kezd, hozzáadjuk a zöldségeket, és felöntjük kb. 2 dl alaplével. Lefedve puhára főzzük.
Ha minden megpuhult, mehet bele a többi alaplé, só és bors ízlés szerint, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, egy utolsó rottyantással még beállíthatjuk az ízeket, és már kész is ez a selymes, melengető, tejmentes őszi krémleves!
0 Megjegyzések