Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi csalamádé


A csalamádé az egyik legkedveltebb magyar savanyúság, mely remekül illik pörkölt vagy rakott krumpli mellé. 


A házi savanyúság elkészítése nem nehéz, csupán időigényes, kezdve a zöldségek előkészítésével. Most egy nagyon egyszerű receptet ajánlunk, melyben a leszeletelt zöldségek néhány órát állnak a fűszerekben, majd mehetnek is az üvegbe.

Hozzávalók

Alap:
    2 fej hagyma
    1 kg káposzta
    1 kg uborka
    50 dkg paradicsom
    50 dkg paprika
    1 ek. só 

Lé:
    2 dl víz
    30 dkg cukor
    3 ek. só
    3 dl 10%-os ecet
    1 tk. egész bors
    2 darab babérlevél 

Elkészítés:

A hagymát, káposztát, uborkát, paradicsomot, paprikát tisztítsuk meg, majd a lehető legvékonyabban szeleteljük fel. Ezután a zöldségeket tegyük egy nagy tálba, majd forgassuk egybe a sóval.

A lesózott zöldségeket tegyük félre 4-5 órára, majd nyomkodjuk ki a zöldségekből az engedett folyadékot. A kinyomkodott zöldségeket pakoljuk üvegekbe.

A vizet forraljuk egybe a cukorral, sóval, ecettel, fekete szemes borssal és a babérlevéllel. Érdemes megkóstolni, ízlés szerint lehet édesebb vagy savanykásabb.

A forró levet leszűrve öntsük a zöldségekre. Ha nem lepné el, pótoljuk ki forralt, tisztított vízzel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések