Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, tejfölös krumplileves


A krumplileves a magyar konyha egyik legolcsóbb fogása, amit most hús nélkül, csípősen, jó tejfölösen ajánlunk. 


A krumplilevest sokféle recept szerint tesztelheted, van, aki kolbásszal, míg más csülökkel készíti, és még bőven lehetne sorolni a különböző változatokat. Mi most egy pikáns, húsmentes receptet ajánlunk.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis gumó zeller
  • olaj kevés
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 ek. erős paprikakrém
  • víz szükség szerint
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab házi ételízesítőkocka
  • 2 darab babérlevél
  • 30 dkg tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A krumplit, hagymát és a zellert tisztítsuk meg, majd a hagymát vágjuk finomra, a krumplit kockázzuk fel a zellergumóval együtt.

Egy magas falú edényben hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát, erős paprikakrémet, majd keverjük hozzá az előkészített krumplit és zellert. Miután átkevertük, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük sóval, borssal, házi ételízesítőkockával és babérlevéllel.

A tejfölt keverjük simára a liszttel.

Amikor a levesben megpuhult a krumpli, akkor keverjük hozzá a habarást, és főzzük még néhány percig.

Az elkészült levest friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések