A krumplileves a magyar konyha egyik legolcsóbb fogása, amit most hús nélkül, csípősen, jó tejfölösen ajánlunk.
A krumplilevest sokféle recept szerint tesztelheted, van, aki kolbásszal, míg más csülökkel készíti, és még bőven lehetne sorolni a különböző változatokat. Mi most egy pikáns, húsmentes receptet ajánlunk.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 fej hagyma
- 1 kis gumó zeller
- olaj kevés
- 1 ek. fűszerpaprika
- 1 ek. erős paprikakrém
- víz szükség szerint
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab házi ételízesítőkocka
- 2 darab babérlevél
- 30 dkg tejföl
- 1 ek. liszt
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A krumplit, hagymát és a zellert tisztítsuk meg, majd a hagymát vágjuk finomra, a krumplit kockázzuk fel a zellergumóval együtt.
Egy magas falú edényben hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fűszerpaprikát, erős paprikakrémet, majd keverjük hozzá az előkészített krumplit és zellert. Miután átkevertük, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük sóval, borssal, házi ételízesítőkockával és babérlevéllel.
A tejfölt keverjük simára a liszttel.
Amikor a levesben megpuhult a krumpli, akkor keverjük hozzá a habarást, és főzzük még néhány percig.
Az elkészült levest friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
0 Megjegyzések