Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Citromos-mákos kuglóf áfonyával


A citromos-mákos kuglóf tetején sült áfonya amellett, hogy látványos, kellemesen ellensúlyozza a tészta édességét. 


A kuglóf sokak számára a hétvégi reggelik és családi ünnepek kedvenc süteménye. Vannak, akik a kelt változatot részesítik előnyben, ám ez a kevert tészta is legalább annyira jó. Ha gyorsan szeretnél mennyei, illatos, puha tésztát az asztalra varázsolni, feltétlenül próbáld ki a citromos-mákos, áfonyával koronázott verziót, amit percek alatt összeállíthatsz.

Hozzávalók  

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg áfonya
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • másfél dl tej
  • 2 ek. mák
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy kuglófformát.

A puha vajat keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd tegyük bele a citrom héját és levét.

A lisztet szitáljuk össze a sütőporral és a sóval, majd felváltva a tejjel keverjük a masszához. Végül dolgozzuk hozzá a mákot is. 

Öntsük a tésztát a formába, a tetejét szórjuk meg áfonyával. 

Süssük 40–45 percig, majd végezzünk tűpróbát. Ha a tészta közepébe szúrt tűre nem ragad massza, kivehetjük a sütőből. Hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk ki a formából.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések