Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Burgonyapüré sült fokhagymával


A krumplipüré klasszikus köret, amit mindenki szeret, egyszerűen készül, mégis tengernyi lehetőséged van különlegesebben szervírozni. 


Van, aki sok vajjal, míg más tej helyett tejszínnel készíti a krumplis köretet, de az ízesítésével is lehet játszani. Mi most sült fokhagymával és reszelt parmezánnal feldobva ajánljuk, így krémes, picit édeskés ízt kap a püré, amely remek választás sültek mellé, halakhoz, de akár gombapaprikással vagy párolt zöldségekkel is kínálhatod.

Hozzávalók

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy csipet
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 dkg parmezán

Elkészítés:

A fokhagymafej tetejét vágjuk le úgy, hogy a gerezdek végei látszódjanak. Ezután locsoljuk meg olívaolajjal, majd csomagoljuk alufóliába, és így tegyük 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-40 percre, míg a gerezdek krémesre sülnek.

A krumplit tisztítsuk meg, és vágjuk egyforma méretű kockákra, majd bő, sós vízben főzzük puhára.

Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a vajat, tejet, sót, borsot, sült fokhagymagerezdeket, és törjük simára. (Ha szükséges, akkor a selymesebb állag elérése érdekében adjunk még a püréhez tejet.) A krémesre kevert püréhez a reszelt sajtot is keverjük hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések