Alig kell hozzá valami, és fenséges.
Az olasz laposkenyér, vagyis a padina élesztő nélkül, egyszerű sütőporos gyúrt tésztából készül, és tökéletes megoldás arra az esetre, ha nincs otthon kenyér, vagy a szaftos ételekhez valami különlegesebbet kínálnál.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2,4 dl szobahőmérsékletű víz
- másfél tk. sütőpor
- 0,8 dl olívaolaj
- 1 tk. só
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a vizet, közben folyamatosan keverjük, majd öntsük hozzá az olívaolajat is. Kezdjük el gyúrni a tésztát, míg egy rugalmas, sima felületű gombócot nem kapunk. Ha túl ragacsos, adhatunk hozzá egy kevés lisztet.
Ha elkészült a gombóc, takarjuk le, majd tegyük félre pihenni 30 percre.
Ha letelt az idő, szedjük 6 részre a gombócot, mindegyikből készítsünk egy golyót. Fedjük le ismét, majd hagyjuk pihenni 15 percig.
Nyújtsuk ki mindegyik gombócot lisztezett felületen egy kb. 20 centis körré. (Nyújthatjuk nagyobbra is, ha vékonyabb lepényeket szeretnénk.)
Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd süssük ki benne a kenyereket oldalanként 1-2 perc alatt. Mikor aranybarna és foltos, készen van. (Ha nagy buborékok képződnének rajta sütés közben, azokat villával kipukkaszthatjuk.)
A kész piadinát melegen kínáljuk.
0 Megjegyzések