A grillezett gombafejeknél finomabb köretet nem találsz.
Ha te is azok közé tartozol, akik szeretik a gombát, fokhagymás vajjal feldobva isteni köretet varázsolhatsz belőle. ha nagyobb fejeket találsz, meg is töltheted őket a fűszervajjal. A finomság serpenyőben is készíthető.
Hozzávalók
- 10 dkg puha vaj
 - 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
 - fél teáskanál só
 - fél teáskanál fekete őrölt bors
 - 50 dkg gomba
 
Elkészítés:
A puha vajat keverjük össze a fokhagymával, sóval és borssal.
A gombát tisztítsuk meg, majd tűzzük sütőpálcára, és kenjük meg olajjal a gombát. Ezután grillen 3-5 percig süssük a gombákat, amíg enyhén megpirulnak, majd kenjük le a fokhagymás vajjal, és süssük még néhány percig.

0 Megjegyzések