Pillanatok alatt elkészül ez a frissítő nyári barackos pohárkrém.
A hűsítő barackos pohárdesszert igazi nyári csemege, konzervből azonban egész évben könnyen összedobhatod. Jól megy hozzá a vaníliás és a gyömbéres ízesítés, ha pedig felnőttek számára készíted, egy kevés baracklikőrrel is feldobhatod.
Hozzávalók
- 40 dkg barackkonzerv
- 25 dkg habtejszín
- 5 ek. porcukor
- 1 ek. vaníliaaroma
- 20 dkg görög joghurt
- 14 darab babapiskóta
Elkészítés:
Először készítsük el a barackpürét: a barackkonzerv tartalmát (lével együtt) turmixoljuk le (ha friss barackkal dolgozunk, akkor a gyümölcsöt hámozzuk meg és 1-2 kanál vízzel és pár csepp citromlével turmixoljuk le, ha szeretnénk, akkor cukrot is adjunk hozzá ízlés szerint).
A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a vaníliát és a joghurtot.
Rétegezés:
A rétegezést érdemes tetszés szerint alakítani: a pohár aljára tegyünk babapiskótát, majd kanalazzunk rá a barackpüréből, ezután jöhet a habtejszínes krém, majd zárjuk barackpürével a pohárdesszertet.
Az elkészült desszertet 2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, a babapiskóta megpuhuljon.
0 Megjegyzések