Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Barackos pohárdesszert babapiskótával


Pillanatok alatt elkészül ez a frissítő nyári barackos pohárkrém. 

A hűsítő barackos pohárdesszert igazi nyári csemege, konzervből azonban egész évben könnyen összedobhatod. Jól megy hozzá a vaníliás és a gyömbéres ízesítés, ha pedig felnőttek számára készíted, egy kevés baracklikőrrel is feldobhatod. 

Hozzávalók

  • 40 dkg barackkonzerv
  • 25 dkg habtejszín
  • 5 ek. porcukor
  • 1 ek. vaníliaaroma
  • 20 dkg görög joghurt
  • 14 darab babapiskóta

Elkészítés:

Először készítsük el a barackpürét: a barackkonzerv tartalmát (lével együtt) turmixoljuk le (ha friss barackkal dolgozunk, akkor a gyümölcsöt hámozzuk meg és 1-2 kanál vízzel és pár csepp citromlével turmixoljuk le, ha szeretnénk, akkor cukrot is adjunk hozzá ízlés szerint).

A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a vaníliát és a joghurtot.

Rétegezés:

A rétegezést érdemes tetszés szerint alakítani: a pohár aljára tegyünk babapiskótát, majd kanalazzunk rá a barackpüréből, ezután jöhet a habtejszínes krém, majd zárjuk barackpürével a pohárdesszertet.

Az elkészült desszertet 2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, a babapiskóta megpuhuljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések