Ha teljes kiőrlésű lisztből készíted a palacsintát, már tettél valamit az egészségedért.
A teljes kiőrlésű liszt abban különbözik a hagyományos, fehér változattól, hogy megtalálható benne a búzához tartozó magbél, csíra és korpa is. Rendszeres fogyasztása csökkenti a rák és a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. Készíts belőle finom, pufi palacsintát!
Hozzávalók 4 személyre
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 dkg vaj
2 dl tej
2 evőkanál méz vagy juharszirup
1.5 teáskanál sütőpor
1 evőkanál citromlé
1 csipet só
1 csipet fahéj
0.5 teáskanál szódabikarbóna
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tejet keverd el a citromlével egy nagy tálban., és hagyd állni öt percig. Közben a lisztet szitáld át, és add hozzá a sütőport, a sót, a fahéjat és a szódabikarbónát. A vajat olvaszd fel. A citromos tejhez keverd hozzá a tojást, a juharszirupot vagy mézet és az olvasztott vajat, majd forgasd össze a száraz hozzávalókkal. Hagyd állni öt percig, ezután evőkanállal adagolj belőle palacsintákat forró olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd ki őket.
0 Megjegyzések