A sárgarépás káposztasaláta vitaminokban gazdag és nagyon finom házi savanyúság.
A szaftos, fűszeres, magyaros ételek vagy a különböző sült húsok sokak számára elképzelhetetlenek savanyúság nélkül. A sárgarépás káposztasaláta immunerősítőnek is tökéletes, ugyanis tele van C-vitaminnal. A roppanós zöldségek így tökéletes kísérői lesznek bármilyen sültnek.
Hozzávalók 4 személyre
4 evőkanál olívaolaj
1 sárgarépa
1 lila hagyma
1 teáskanál cukor
1 teáskanál pirospaprika
0.5 fej káposzta
0.5 citrom leve
0.5 evőkanál só + 1 csipet az öntetbe
Elkészítés:
A káposztát vágd 2-3 centi vastag szeletekre. Tedd egy tálba és sózd meg. Reszeld hozzá a megtisztított sárgarépát, és kockázd bele a lila hagymát.
A citrom levét egy kisebb tálban keverd el az olívaolajjal, a cukorral és egy csipet sóval. A káposztás répát szórd meg pirospaprikával, majd forgasd össze az öntettel. Tálalásig tartsd a hűtőben.
0 Megjegyzések