Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

C-vitaminban gazdag sárgarépás káposztasaláta: egészséges köret a húsok mellé


A sárgarépás káposztasaláta vitaminokban gazdag és nagyon finom házi savanyúság. 

A szaftos, fűszeres, magyaros ételek vagy a különböző sült húsok sokak számára elképzelhetetlenek savanyúság nélkül. A sárgarépás káposztasaláta immunerősítőnek is tökéletes, ugyanis tele van C-vitaminnal. A roppanós zöldségek így tökéletes kísérői lesznek bármilyen sültnek.

Hozzávalók 4 személyre

4 evőkanál olívaolaj
1 sárgarépa
1 lila hagyma
1 teáskanál cukor
1 teáskanál pirospaprika
0.5 fej káposzta
0.5 citrom leve
0.5 evőkanál só + 1 csipet az öntetbe

Elkészítés:

A káposztát vágd 2-3 centi vastag szeletekre. Tedd egy tálba és sózd meg. Reszeld hozzá a megtisztított sárgarépát, és kockázd bele a lila hagymát. 

A citrom levét egy kisebb tálban keverd el az olívaolajjal, a cukorral és egy csipet sóval. A káposztás répát szórd meg pirospaprikával, majd forgasd össze az öntettel. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések