Gondold újra a rántott csirkemellet: a közepébe tölts mozzarellát, a húst pedig forgasd parmezános bundába!
A megszokott és szeretett rántott csirkemellből is lehet szuperfinom, izgalmas fogást varázsolni: a panírba most keverj reszelt parmezánt, a húst pedig töltsd meg mozzarellával, amely lágyan olvad meg benne. Nem kell izgulni, ha megfelelően rögzíted, nem fog kifolyni sütés közben. Legegyszerűbb, ha nagyobb darabokra vágott csirkemellből készíted.
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
4 nagy darab csirkemell
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
10 dkg mozzarella
5 dkg krémsajt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál reszelt citromhéj
0.5 csokor petrezselyem
A panírhoz:
12 dkg parmezán
7 dkg zsemlemorzsa
4 evőkanál liszt
3 tojás
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A csirkemelleket éles késsel vágd be, majd nyisd szét őket, mint egy könyvet. Szórd meg a darabokat sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymaporral, és tedd félre.
A petrezselymet aprítsd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat, és keverd jól el. A mozzarellát szeleteld fel.
A csirkemelleket nyisd ki. Kend meg mindegyiket a fűszeres krémsajttal, helyezz rájuk egy-két szelet sajtot, csavard fel, és rögzítsd hústűvel, hogy szét ne nyíljanak. A húsokat forgasd meg előbb lisztben, utána tojásban, végül parmezánnal, pirospaprikával, sóval és borssal elkevert zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a húsokat félig ellepi. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket aranybarnára, majd pakold át a darabokat egy tepsibe. 180 fokos sütőben további 15 perc alatt süsd készre őket.
0 Megjegyzések