Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Majszolnivaló sós karamell házilag: vigyázz, függőséget okoz!


A sós karamell szilárd kivitelben, nasiként is elkészíthető. 

Ha szereted a folyékony sós karamellt, és a belőle készülő édességeket, készítsd el most szilárd formában! A boltban vagy vásárban kapható karamellhez hasonló, de sósabb ízű finomságból készíthetsz akármennyit, egy pillanat alatt el fognak fogyni. Az egyetlen nehezebben beszerezhető alapanyaga az aranyszirup, de azt is könnyen elkészítheted házilag, ha követed az itt olvasható leírást.

Hozzávalók 20 x 30 cm-es formához

15 dkg barna cukor
15 dkg aranyszirup
7 dkg vaj + a kenéshez
2 dl habtejszín
1 púpozott teáskanál tengeri só
0.5 teáskanál vaníliaaroma
olaj a szeleteléshez

Elkészítés:

A tejszínt melegítsd össze a vajjal és vaníliaaromával. Kevergesd addig, amíg a vaj felolvad, a tejszín pedig gyöngyözni kezd. Ekkor húzd le a tűzről. Egy másik tálban öntsd össze a cukrot az aranysziruppal, és kis lángon olvaszd össze. Keverd össze a tejszínes-vajas keverékkel, majd tedd vissza a tűzre, és folyamatosan kevergetve forrald össze. Öntsd egy kivajazott, és sütőpapírral kibélelt tepsibe. 15 perc múlva szórd meg a tetejét a tengeri sóval, és várj egy éjszakát, amíg teljesen megszilárdul. Másnap olajjal megkent késsel szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések