Az amerikaiak imádják a gombócokkal főtt zöldséges csirkemellet: készítsd el most te is!
A gombócokkal készült zöldséges csirkemell igazi különlegesség, pedig az alapja nem is lehetne egyszerűbb. A lehető leggyorsabb elkészítés érdekében használj hozzá fagyasztott zöldségkeveréket, így a tisztításukkal sem kell bajlódnod.
Hozzávalók 6 személyre
A gombócokhoz:
25 dkg liszt
12 dkg joghurt
5 dkg vaj
2 evőkanál snidling
2 evőkanál petrezselyem
1 tojás
0.5 dl tej
0.5 csomag sütőpor
A húsos-zöldséges keverékhez:
45 dkg csirkemellfilé
30 dkg fagyasztott zöldségkeverék
5.5 dkg vaj
5.5 dkg liszt
5 dl alaplé
2 dl tejszín
1 babérlevél
1 evőkanál olaj
1 teáskanál kakukkfű
0.5 kávéskanál Worcestershire-szósz
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál olajjal, és tedd félre, amíg összeállítod az étel többi hozzávalóját.
A gombócokhoz a lisztet keverd el a sütőporral, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a felaprított petrezselymet és snidlinget, és tedd az egészet a hűtőbe.
Vegyél elő egy olyan serpenyőt, amelyet a sütőbe is be tudsz majd tenni, és olvaszd fel benne a vajat. A csirkemellet süsd rajta fehéredésig, majd szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon futtasd meg a lisztet, majd fokozatosan, több adagban öntsd fel az alaplével. Közben folyamatosan kevergesd kézi habverővel, hogy ne legyen csomós. Add hozzá a kakukkfüvet, a babérlevelet és a Worcestershire-szószt, szórd meg sóval és borssal, és kezdd el gyöngyöztetni. 15 perc elteltével add hozzá a csirkét és a zöldségeket, és gyöngyöztesd tovább, amíg összeállítod a gombócokat.
Ehhez a joghurtot keverd el a tejjel és a tojással. Dolgozd össze a lisztes-vajas keverékkel, majd evőkanállal szaggasd bele a gyöngyöző szaftba. Hagyj köztük helyet, ugyanis nőni fognak. Fedd le az edényt, és told 180 fokos sütőbe. Húsz perc elteltével vedd le róla a fedőt, és süsd további öt-tíz perc alatt barnára a gombócokat.
0 Megjegyzések