Az egészséges és frissítő kapros reteksalátát sokszor készítsd el most tavasszal.
A roppanós retket érdemes gyakran az étrendedbe illeszteni, mert számos előnye van. Többek között gazdag C-vitaminban, miközben kalóriát alig tartalmaz. Készíthetsz belőle frissítő, kapros reteksalátát zöldségekkel megpakolva és olívaolajos öntettel összeforgatva.
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
25 dkg zöldborsó
2 kígyóuborka
2 csokor retek
1 fej jégsaláta
só
Az öntethez
1.5 dl olívaolaj
1 citrom leve
1 csokor kapor
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A borsót enyhén sós vízben öt perc alatt párold roppanósra. Öntsd egy salátástába, és hagyd kihűlni. Közben a salátát szedd leveleire, folyó víz alatt alaposan mosd meg, és tépkedd vagy vágd nagyobb darabokra. Szeleteld fel az uborkát és a retket is.
Az öntethez az olívaolajat keverd el a citrom kifacsart levével, a felaprított kaporral, kis sóval és frissen őrölt borssal. Forgasd össze a zöldségekkel, és tálalásig tartsd a hűtőben.
0 Megjegyzések