Az ördögtojás a darabokba kerülő csípős töltelékről kapta a nevét.
Töltött tojást nem csak húsvétkor érdemes készíteni, olyankor azonban szinte kötelező. Ha kicsit változtatnál az alaprecepten, próbáld ki a csípős töltelékkel megbolondított ördögtojást! Az erejét te magad határozhatod meg attól függően, hány kanál csípős paprikakrémet teszel bele.
Hozzávalók 20 darabhoz
20 tojás
5 dkg vaj
2 teáskanál dijoni mustár
2 teáskanál majonéz
1-2 teáskanál csípős paprikakrém
1 teáskanál citromlé
1 kávéskanál só
pirospaprika a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. A főzővizet percenként keverd át, így a tojások sárgája középen fő ki, és sokkal szebben meg lehet őket tölteni. A kifőtt darabokat tedd hideg vízbe, várd meg, amíg kihűlnek, majd tisztítsd meg és felezd el őket, és a sárgájukat kanalazd egy tálba. Válaszd ki a legszebb 20 tojásfehérjét, ezeket fogod majd megtölteni. A többit tedd félre, és valamikor edd meg.
A tojássárgákat keverd simára a mustárral, a mézzel, a paprikakrémmel, a citromlével és a sóval. Amikor már egynemű, dolgozd bele a puha vajat is. Kanállal vagy habzsákkal töltsd a tojásfehérjékbe. A tetejét hintsd meg pirospaprikával, és azonnal, frissen tálald.
0 Megjegyzések