Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Húsmentes fasírt tepsiben, sokféle zöldségből: sajt olvad a közepébe


Többféle zöldség felhasználásával is készítheted ezt az isteni sajtos, tepsis zöldségfasírtot. 

Zöldségfasírt nem csak egyféle hozzávalóból készülhet: ebbe a receptbe több termény is kerül, ettől lesz színes, vitamindús és nagyon finom. Külön öröm, hogy a masszába reszelt sajt is kerül, amely lágyra olvad sütés közben. Tepsiben készítve olajjal sem szívja majd meg magát, így még egészségesebb és gyomorkímélőbb.

Hozzávalók 4 személyre

8 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 fej brokkoli
1 pritaminpaprika
1 paradicsom
1 hagyma
1 csokor zellerzöld
bors
olívaolaj

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a darabokat felezd el, és sós vízben két perc alatt főzd őket roppanósra.

Közben a hagymát és a paprikát aprítsd fel, és keverd el egy tálban. A paradicsomot felezd el, a húsát kanállal kapard ki, a héját vágd apróra, és add a hagymához és a paprikához. Az előfőzött brokkolit is vágd apró darabokra, és keverd a zöldségekhez. Add hozzá a felaprított zellerzöldet a szárával és a leveleivel együtt, majd üsd bele a tojásokat, és forgasd össze. Szórd meg sóval, borssal, és kanalazd bele a lisztet és a reszelt sajtot. Fakanállal vagy kézzel dolgozd össze.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a papírt pedig kend meg kis olívaolajjal. A zöldséges masszából fakanállal halmozz adagokat a tepsibe, a tetejüket is kend meg kevés olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések