Még finomabb lesz a liszt nélkül készülő mákos süti, ha a tésztájába reszelt alma kerül.
Néha a legegyszerűbb édességek is készülhetnek liszt nélkül: az almás-mákos süti a tökéletes példa erre. A mákos finomságok rajongóinak kötelező ez a szaftos, gyümölcsös sütemény, amelynek az összeállítása is gyerekjáték. A hozzávalók kikeverése negyedóra, és utána mehet is a sütőbe.
Hozzávalók 4 személyre
15 dkg mák
3 tojás
2 alma
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
0.5 narancs reszelt héja
0.5 csomag sütőpor
szeletelt mandula a tetejére
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tojást keverd habosra a kétféle cukorral. Az almát tisztítsd meg, reszeld le, és forgasd a cukros tojáshoz. Add hozzá a fahéjat, a sütőport, a reszelt narancshéjat és a mákot, és keverd simára. Kóstold meg, ha keserűnek érzed, adj még hozzá cukrot. A tetejét szórd meg szeleteld mandulával, egyengesd el egy kivajazott tepsiben, és 200 fokon 20-25 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, hagyd kihűlni, és szeleteld.
0 Megjegyzések