Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ezzel a bevált recepttel készíthetsz tejfölt házilag: soha többet nem veszel boltit


A házi tejföl készítése mást nem kíván, csak egy kis tejet és türelmet. 

A tejföl a magyar konyha kihagyhatatlan alapanyaga, amelyet egy kis türelemmel otthon is elkészíthetsz. Jó házi tejfölt csak házi tejből tudsz készíteni, a bolti, zsírszegény, pasztőrözött változat nem alkalmas erre a célra, mivel meleg helyre állítva nem alszik meg, hanem egyszerűen csak megromlik. Az első adag házi tejföl néhány nap alatt készül el, a többi már gyorsabban fog menni.

Házi tejföl készítése

Hozzávalók 1.2 literhez
1 l házi tej
2 dl házi tejföl

Elkészítés:

Az első adag tejföl készítéséhez a friss tejet öntsd egy tálba, és meleg helyen hagyd megaludni. Két-három nap múlva észre fogod venni, hogy a zsírosabb rész a tetejére jött fel. Kanalazd le róla: ez a tejföl. A visszamaradt rész az aludttej, amelyet önmagában is fogyaszthatsz, vagy belekeverheted sütikbe, lángosba.

Innentől fogva már gyorsabban fog menni a tejfölkészítés. A következő adaghoz a tejet forrald fel, és hűtsd nagyjából 40 fokosra, hogy az ujjadat ne égesse meg, ha belenyúlsz. Ezt keverd el két-három deci házi tejföllel. Az így beoltott tej egy éjszaka alatt tejföllé sűrűsödik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések