Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes thai csirkehúsleves friss fűszerekkel: egy tányér nem elég belőle


A krémes thai csirkehúsleves kókusztejjel és currypasztával fő. 

A thai csirkehúsleves karakterét a kókusztej és a currypaszta adja. A pikáns leves friss zöldfűszerekkel megbolondítva nagyszerű bevezetője az ebédeknek. Különösen jó szolgálatot tesz, ha kevés időd van főzni, ugyanis bő fél óra alatt az asztalon is lesz.

Hozzávalók 4 személyre

40 dkg konzerv kókusztej
25 dkg csirkemellfilé
10 dkg rizstészta
4 teáskanál vörös thai curry paszta
3 gerezd fokhagyma
1 l alaplé
1 kis hagyma
1 lime leve
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 marék koriander
bors
olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, tedd félre negyedórára, majd egy lábosban pirítsd fehéredésig. Szűrőlapáttal szedd ki, majd ugyanabban a lábosban, ha szükséges, még egy kevés olívaolaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. A puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a currypasztát, és süsd fél percig. Ezután öntsd fel az alaplével. Add hozzá a lime levét és a rizstésztát, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd alatta a lángot kicsire. Keverd el az elősütött csirkemellel és a kókusztejjel. A  koriandert aprítsd fel, keverd a leveshez, és tíz perc alatt forrald össze az egészet. Frissen tálald. Minél tovább áll, a rizstészta annál inkább magába szívja a folyadékot, ezért ha későbbre teszed el, az újramelegítés előtt öntsd még fel vízzel vagy alaplével.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések