Csirkemellkockák tepsiben sütve, sűrű, tejfölös szószban: ilyen a tökéletes ebéd.
A sűrű, tejfölös szószban sült csirkemell olyan szépen összeáll a tepsiben, hogy külön köret nem is szükséges már mellé, legfeljebb valamilyen savanyúság vagy könnyű saláta. A szószba mozzarella is olvad, amelyből keményebb, reszelhető változatot válassz.
Hozzávalók 4 személyre
65 dkg csirkemell
30 dkg mozzarella
25 dkg tejföl
4 tojás
1 hagyma
1 paradicsom
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és hagyd pihenni, amíg elkészíted a tejfölös szószt.
Ehhez a tojásokat üsd egy tálba. Kanalazd hozzá a tejfölt, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, és kézi habverővel keverd egyneműre. Reszeld bele a mozzarella felét is, ezzel is keverd el, majd forgasd bele a felkockázott csirkemellet. Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal, és egyengesd el benne a tejfölös-csirkés keveréket. Egy hagymát és egy paradicsomot vágj karikákra, és rakd ki velük a tejfölös hús tetejét. Szórd meg a reszelt sajt másik felével, majd alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 45 percre.
0 Megjegyzések