A cukkinis-paradicsomos frittata tökéletes napindító.
Ha szereted a rántottát és az omlettet, az olasz frittata sem fog távol állni tőled, ugyanis hasonló módon készül, állagát tekintve e kettő között áll, de tepsiben készül. Sajttal és zöldségekkel laktató és egészséges: különösen jól megy hozzá a paradicsom és a cukkini. A tojásos keveréket cottage cheese-zel dúsítsd, ami nem túró, hanem egy annál sokkal lágyabb készítmény.
Hozzávalók
5 dkg cukkini
5 dkg reszelt mozzarella
2 tojás
2 evőkanál cottage cheese
1 paradicsom
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál kakukkfű
0.5 dl tej
só
késhegynyi chilipehely
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban villával verd fel. Öntsd hozzá a tejet és a cottage cheese-t, fűszerezd sóval, oregánóval, kakukkfűvel, és ízlés szerint chilivel. A paradicsomot és a cukkinit szeleteld fel. A tojásos keveréket öntsd egy tepsibe vagy öntöttvas serpenyőbe. Rakd ki a tetejét a zöldségekkel, és szórd meg reszelt mozzarellával. Told 180 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg félig megszilárdul, és a sajt megolvad a tetején.
0 Megjegyzések