Az almával töltött szűzpecsenye kívül ropog, belül pedig hihetetlenül szaftos.
Készítsd el a puha, omlós szűzpecsenyét baconbe tekerve, zsályával és almával töltve! Mivel nagyon szép és különleges fogás, ünnepi alkalmakra is tökéletes, közben az elkészítése sem különösebben bonyolult. A zsálya és az alma kettőse remekül megy a sertéshúshoz, és csodás tölteléket alkotnak, miközben a pecsenye külsején roppan a sült bacon.
Hozzávalók 4 személyre
A töltelékhez:
3 dkg zsemlemorzsa
3 dkg dió
2 evőkanál vaj
2 teáskanál dijoni mustár
1-2 evőkanál víz
1 kis hagyma
1 piros alma
1 zellerszár
1 nagy gerezd fokhagyma
1 evőkanál friss zsálya
1 teáskanál friss kakukkfű
só
bors
A húshoz:
60 dkg szűzpecsenye
12-14 szelet bacon
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Tedd rá a felaprított hagymát és zellerszárat, és együtt párold őket puhára. Közben az almát tisztítsd meg, vágd kicsi darabokra, és add a puha hagymához a felaprított fokhagymával, zsályával és kakukkfűvel együtt. Süsd addig, amíg az alma megpuhul, ekkor keverd hozzá a mustárt, a zsemlemorzsát az apróra vágott diót, sózd, borsozd, és adj hozzá egy kevés vizet, hogy sűrű és ragacsos legyen. Húzd le a tűzről, és hagyd hűlni.
A szűzpecsenyét tedd egy deszkára. Hosszanti irányban vágd be, hogy ki tudd teríteni. A kinyitott húst fedd be fóliával, és nyújtófával menj végig rajta, hogy nagyjából egy centi vékony legyen. A lapos húson fektesd sorban végig a baconszeleteket, majd tegyél rá egy tiszta fóliát. Óvatosan fordítsd meg, így a fólia lesz most alul, a hús felül, köztük a bacon. A hozzád közelebb lévő széléhez közel, egy csíkban kend meg a töltelékkel, majd csavard fel előbb a húst, utána hajtsd rá a bacont. Ha szükséges, rögzítsd hústűvel vagy fogpiszkálóval. Helyezd át egy tepsibe, és told 220 fokos sütőbe 35 percre, amíg a bacon ropogósra pirul rajta, a hús pedig belül finom szaftosra sül. Ha elkészült, várj öt percet, és utána szeleteld.
0 Megjegyzések