A sűrű, paradicsomos mártással tálalt svéd gombasaláta jól behűtve a legfinomabb.
A svéd gombasaláta egy nagyon kevés munkával, egyszerűen készíthető hidegkonyhai fogás, amelyet tálalhatsz a vendégeidnek előételként, vagy magadnak uzsonnára, vacsorára egy szelet pirítóssal. A svédekhez valószínűleg kevés köze van, de ettől még nem lesz kevésbé finom.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg gomba
40 dkg passzírozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 hagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál cukor
só
bors
olaj
Elkészítés:
A gombát és a hagymát szeleteld fel. A hagymát párold üvegesre olajon, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Szórd meg sóval és borssal, és pirítsd le. A megpirított gombához keverd hozzá a sűrített paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, szórd meg kakukkfűvel, cukorral, ha szükségesnek érzed, még sózd és borsozd utána, és tedd bele a babérlevelet. Lefedve, kis lángon gyöngyöztesd húsz percig. A végén keverd el a citromlével. Tálalás előtt legalább egy órára tedd a hűtőbe.
0 Megjegyzések