Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Svéd gombasaláta sűrű paradicsomos mártásban: előételnek vagy uzsonnára is tökéletes


A sűrű, paradicsomos mártással tálalt svéd gombasaláta jól behűtve a legfinomabb.

A svéd gombasaláta egy nagyon kevés munkával, egyszerűen készíthető hidegkonyhai fogás, amelyet tálalhatsz a vendégeidnek előételként, vagy magadnak uzsonnára, vacsorára egy szelet pirítóssal. A svédekhez valószínűleg kevés köze van, de ettől még nem lesz kevésbé finom.

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg gomba
40 dkg passzírozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 hagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál cukor
bors
olaj

Elkészítés:

A gombát és a hagymát szeleteld fel. A hagymát párold üvegesre olajon, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Szórd meg sóval és borssal, és pirítsd le. A megpirított gombához keverd hozzá a sűrített paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, szórd meg kakukkfűvel, cukorral, ha szükségesnek érzed, még sózd és borsozd utána, és tedd bele a babérlevelet. Lefedve, kis lángon gyöngyöztesd húsz percig. A végén keverd el a citromlével. Tálalás előtt legalább egy órára tedd a hűtőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések