Készítsd el a saját házi csokidat mézes mandulával töltve!
A házi csoki alapja valójában nem más, mint jó minőségű, boltban vásárolt csoki, amelyet utána kedved szerinti töltelékkel készíthetsz el. A mézes-mandulás változatból nem lehet eleget készíteni, mind egy pillanat alatt elfogy. A csokit ne speciális formába, hanem egyszerűen tepsibe öntsd, így nem lesz kockákra osztva, hanem mindenki akkora darabot tör belőle, amekkorát szeretne.
Hozzávalók
30 dkg jó minőségű ét- vagy tejcsoki
25 dkg hámozott egész mandula
2 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A mandulát egyenletesen terítsd el egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben. Told 200 fokos sütőbe 6-8 percre, amíg megpirul. A mézet kis lángon olvaszd össze a cukorral. Keverd bele a pirított mandulát, hogy egyenletesen bevonja a méz a szemeket. Tedd vissza a sütőpapírral kibélelt tepsire, majd told a hűtőbe, amíg elkészíted a csokit.
A csokit törd kockákra, és gőz fölött olvaszd fel. Öntsd az olvadt csokit a tepsiben várakozó mandulák tetejére. Tedd vissza a hűtőbe nagyjából fél órára, amíg megszilárdul.
0 Megjegyzések