Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi burek fetával töltve: kész réteslapokból nem nehéz elkészíteni


Boltban vásárolt réteslapokból nagyon könnyen készíthetsz isteni finom fetás bureket.

A burek az egész Balkánon jól ismert és nagyon népszerű péksütemény. A tölteléke készülhet hússal, spenóttal, sajttal vagy túróval. Most egy nagyon egyszerűen összeállítható, réteslapokból készülő, fetás, zöldfűszeres receptet mutatunk, amellyel garantáltan sikert fogsz aratni a családod vagy a vendégeid körében.

Hozzávalók 2 darabhoz

50 dkg feta
25 dkg krémsajt
10 dkg vaj
2 tojás
1 csomag réteslap (8-10 lap)
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 dl olívaolaj

Elkészítés:

A fetát először keverd el a sajtkrémmel, majd add hozzá a tojásokat, a felaprított petrezselymet és kaprot, és ezekkel is forgasd össze. 

A vajat olvaszd fel, és keverd el az olajjal. Egy réteslapot tegyél egy tiszta konyharuhára. Kend meg a vaj-olaj keverékkel, és fedd be egy újabb lappal. Négy vagy öt réteg után – attól függően, hány lap volt a csomagban – kend meg a fetás krém felével. Először tekerd fel, mint a palacsintát, majd hajtogass belőle csigaformát. Helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ugyanezt a műveletet ismételd meg a tészta és a töltelék másik felével. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések