Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Laktató káposztás rétes, amiből nem elég egy szelet: ez a legfinomabb töltelék receptje


A káposztás rétes akár főfogásnak is beillő, kiadós sütemény.

Egy laktatóbb leves után akár második fogásnak is készítheted ezt a csodás káposztás rétest. Kész réteslapokból nagyon egyszerűen elkészítheted, de ha van kedved és időd, akár házilag is összeállíthatod hozzá a tésztát. A töltelék karamellizált cukornak köszönhetően lesz annyira finom.

Hozzávalók 2 rúdhoz

A tésztához:
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag réteslap (8-10 lap)
1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
2 kg káposzta
4 evőkanál cukor
1 hagyma
1 evőkanál olaj
bors

Elkészítés:

A káposztát gyaluld le vagy késsel vágd vékony szálakra. A hagymát kockázd fel. A cukrot szórd egy nagyobb, száraz lábosba, és közepes lángon negyedóra alatt olvaszd karamellszínűre. Ehhez nem kell kevergetni, de ne hagyd magára, mert onnantól, hogy megolvadt, nagyon hamar odaég. Húzd le a tűzről, adj  hozzá egy evőkanál olajat, a hagymát és a káposztát. Szórd meg sóval és borssal, és tedd vissza a tűzre. Időnként megkeverve nagyjából negyedóra alatt párold puhára. Ízlés szerint kicsit roppanósra is hagyhatod. Ha elérte a kívánt állagot, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

A vajat olvaszd fel. Egy réteslapot teríts ki egy konyharuhára. Kend meg olvasztott vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és fedd be egy újabb lappal. Négy-öt lapig folytasd a rétegzést, majd oszd el rajta a káposzta felét, és csavard fel. A két végét zárd le, és tedd egy tepsibe. Ugyanezt ismételd meg a másik adag réteslappal és töltelékkel. A rudak tetejét kend meg felvert tojással. Hagyd a tojást rászáradni, szurkáld meg villával, majd told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések