Ennek a francia recept alapján készült répasalátának a mustáros öntet a lelke.
Ha úgy szeretnél jól lakni, hogy közben kevés kalóriát viszel a szervezetedbe, ezt a mennyei, mustáros répasalátát mindenképp tanuld meg elkészíteni. Dönthetsz úgy, hogy a répát lereszeled hozzá, vagy úgy is, hogy gyufaszál vastagságú szeleteket vágsz belőle. Ezt megteheted úgy is, hogy zöldséghámozóval darabolod fel.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg sárgarépa
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 nagy alma
1 csipet só
1 evőkanál friss petrezselyem
0.5 teáskanál dijoni mustár
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A répát tisztítsd meg, és tetszés szerint darabold fel. Az almát vágd kockákra. Tedd őket egy salátástálba.
Egy kis tálban vegyítsd el az olívaolajat a citromlével, a sóval és a mustárral. Keverd egyneműre, majd reszelj rá borsot. Öntsd az almás répára, és forgasd össze, hogy egyenletesen bevonja. Ha szükségesnek érzed, szórd még meg egy kevés sóval és borssal. A petrezselymet aprítsd fel, és ezzel szórd meg a saláta tetejét.
0 Megjegyzések