Hamarosan itt az újkrumpli szezonja: készítsd el kaporral megszórva, sült csirkemell köreteként!
A kapros újkrumpli a lehető legfinomabb tavaszi köret. Ha sült csirkemell köreteként kínálod, fejedelmi ebédet varázsolhatsz kevés munkával az asztalra. A krumplit nem kell kapargatni, csak ha vastag a héja. A csirkemellet sütés előtt egy éjszakát pácold fokhagymás tejben, így igazán omlós és szaftos lesz.
Hozzávalók 4 személyre
A sült csirkemellhez:
80 dkg csirkemellfilé
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
A kapros újkrumplihoz:
1 kg újkrumpli
5 dkg vaj
1 csokor kapor
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet elkészítés előtti este szeleteld tenyérnyi darabokra. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy tálba öntsd bele a tejet, és keverd el a zúzott fokhagymával. Fektesd bele a csirkemellszeleteket, és letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a krumplit szükség szerint tisztítsd meg. A nagyobb darabokat felezd el, a kicsikat hagyd egyben. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Tedd rá a krumplit, önts alá fél deci vizet, és letakarva kezdd el párolni. Közben szórd meg sóval és frissen őrölt borssal. 15-20 perc múlva, amikor már puha, forgasd össze aprított kaporral.
Amíg a krumpli készül, egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A húst vedd ki a tejes pácból, helyezd a forró olajba, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd puhára.
0 Megjegyzések