Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kalóriaszegény serpenyős padlizsán: eteti magát, olyan finom


A serpenyős padlizsánnal többféle más zöldség is együtt sül. 

Színes, vitamindús, kalóriaszegény és nagyon finom: ilyen ez a mennyei serpenyős padlizsán, amely mellé még dobhatsz kaliforniai paprikát, cukkinit, vagy szezonban akár spárgát is. A zöldségeket enyhén csípős öntet fogja össze. Készítheted könnyű ebédnek, vagy kalóriaszegény, egészséges köretként.

Hozzávalók 4 személyre

A zöldségekhez:
4 szál spárga
2 nagy padlizsán
2 kaliforniai paprika
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 cukkini
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál szezámmag
frissen őrölt bors
olívaolaj

Az öntethez:
1 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál víz
frissen őrölt bors
késhegynyi chili

Elkészítés:

A cukkinit és a padlizsánt hosszában szeleteld fel. Sózd be őket, és hagyd állni 10-15 percig. Ezután a padlizsánt vágd csíkokra. A paprikát is csíkozd fel, a spárgát zöldséghámozóval vágd vékony csíkokra. Az összes zöldséget tedd egy nagy tálba. Forgasd össze őket kukoricakeményítővel.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és tedd rá a zöldségeket. Szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal, fedd le, és párold öt percig. Ezután vedd le a tetejéről a fedőt, és így pirítsd további 10-12 percet.

Közben készítsd el az öntetet. Az olívaolajat keverd el a reszelt fokhagymával, és a sűrített paradicsommal. Keverd jól össze, és hígítsd egy kanál vízzel. Szórd meg sóval, borssal, kis chilivel. Öntsd a serpenyőben sülő zöldségekre, keverd jól el, szórd meg szezámmaggal, és hagyd néhány perc alatt összefőni. A végén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések