Ha a recept aranyszirupot ír, de nincs ilyened otthon, ne ijedj meg, könnyen összeállíthatod házilag is.
Ha szívesen böngészel angol vagy amerikai sütirecepteket, biztos találkoztál már az aranyszirup nevű hozzávalóval. Az édes, ragacsos massza kinézetre leginkább a mézre emlékeztet, de nem az, és nem is érdemes helyettesíteni vele. Inkább állítsd össze otthon egyszerűen, hamar, az így kapott szirup pedig hónapokig használható marad.
Hozzávalók 7 dl-hez
80 dkg nádcukor
3 dl víz
2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A nádcukrot és a vizet tedd egy lábosba. Kevergetve, hogy a cukor le ne ragadjon az aljára, forrald fel. Miután felforrt, add hozzá a citromlevet, majd vedd alatta a lángot kicsire, hogy épp hogy gyöngyözzön. Ne fedd le, és ne keverd meg újra. Hagyd gyöngyözni 45-60 percig vagy akár tovább is, amíg áttetsző, sötétbarna színe nem lesz, az állaga pedig a mézre nem kezd emlékeztetni. Ha túlságosan besűrűsödne, egy kevés vizet adhatsz még hozzá. Ha elkészült, öntsd át befőttesüvegbe, és zárd le. Szobahőmérsékleten tartva hónapokig eláll.
0 Megjegyzések