Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csodálatos kókuszos muffin sűrű krémmel a tetején: minden falat öröm belőle


Ennek a muffinnak a tésztájába és a tetejére halmozott krémbe is bőven kerül a kókuszból. 

Ha te is imádsz minden kókuszos édességet, ne hagyd ki ezt a mennyei muffint, amelynek nemcsak a tésztájába kerül belőle bőven, hanem a tetejére is sűrű, kókuszos krém kerül. A tésztába a maradék tojásfehérje felhasználására is tökéletes.

Hozzávalók

A tésztához:
20 dkg cukor
15 dkg liszt
8.5 dkg vaj
7 dkg görög joghurt
5 dkg kókuszreszelék
3 tojásfehérje
1 dl kókusztej
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál kókuszaroma
1 kávéskanál mandulaaroma
1 csipet só
0.5 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:
50 dkg porcukor
20 dkg vaj
12.5 dkg krémsajt
1 evőkanál tej
1 kávéskanál kókuszaroma
1 kávéskanál vaníliaaroma
kókuszreszelék a tetejére

Elkészítés:

A tésztához egy tálban robotgéppel keverd habosra a vajat a cukorral, a kókuszaromával és a mandulaaromával. Add hozzá a tojásfehérjéket, a joghurtot és a kókusztejet, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban keverd el a lisztet a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával, és forgasd a masszához. Egyengesd el egy papírral kibélelt muffintepsiben. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert még sütés közben nőni fognak, inkább több adagban süsd ki őket. Told 180 fokos sütőbe 15-18 percre. Ha készen vannak a muffinok, hagyd őket kihűlni.

A bevonathoz a vajat keverd habosra a krémsajttal, a vaníliaaromával és a kókuszaromával Négy adagban keverd hozzá a porcukrot, és keverd az egészet egyneműre. Ha szükséges, hígítsd kevés tejjel. Oszd el a kihűlt muffinok tetején. Ehhez használhatsz kanalat is, de ha van otthon muffindíszítő készleted, még szebb alakzatokat varázsolhatsz rájuk. Szórd meg a tetejüket kókuszreszelékkel, és hagyd megdermedni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések