Dobd fel a majonézes kukoricasalátát főtt sonkával!
A húsvéti menü két elmaradhatatlan fogása a főtt sonka és a majonézes kukoricasaláta. Vond most össze őket, és kockázd a sonkát is a salátástálba! Akár húsvét hétfőn, a maradék sonka felhasználására is tökéletes. A salátát krémes tartármártás fogja össze.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg zöldborsó
20 dkg konzervkukorica
20 dkg főtt sonka
5 tojás
2 kaliforniai paprika
1 póréhagyma
só
Az öntethez:
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál majonéz
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál mustár
só
bors
Elkészítés:
A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Ha elkészültek, szedd őket hideg vízbe, majd ha már kihűltek, pucold meg és kockázd fel őket.
A borsót öt perc alatt kevés sós vízben párold puhára. A paprikákat és a sonkát kockázd fel, a póréhagymát vágd karikákra. A kukoricát csepegtesd le. A tojást, a borsót, a paprikát, a kukoricát és a hagymát tedd egy salátástálba.
Egy kisebb tálban állítsd össze az öntetet. A tejfölt keverd el a majonézzel, add hozzá a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot, és az egészet forgasd össze a salátával. Tálalásig tartsd a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
0 Megjegyzések