Ha most állítod össze az ír krémlikőrt, húsvétkor is bátran fogyaszthatjátok.
A tejszínes, karamellás ír krémlikőr nem véletlenül az egyik legnépszerűbb szeszes ital: sokszor azok is szívesen isznak belőle egy kis pohárral, akik nincsenek oda az alkoholért. A krémes finomságot óvatosan érdemes fogyasztani, mert miközben itatja magát, olyan finom, az alkoholtartalma magas. A hozzávaló dulce de leche nevű karamellkrémet Magyarországon is megtalálhatod a nagyobb áruházak polcain.
Hozzávalók 1 literhez
30 dkg dulce de leche karamellkrém
4 dl tejszín
3 dl ír whiskey
1 evőkanál instant kávépor
1 evőkanál forró víz
1 teáskanál vaníliaaroma
jégkockák a tálaláshoz
Elkészítés:
A karamellkrémet kanalazd egy tálba. A kávéport oldd fel egy evőkanál forró vízben, és add a krémhez. Öntsd hozzá a whiskey-t és a vaníliaaromát, és kézi habverővel keverd simára. Végül öntsd fel a tejszínnel, és ezzel is keverd el. Töltsd egy vagy több sterilizált üvegbe. Hűtőben két hétig áll el. Tálaláskor a poharakba kiosztott jégkockákra töltsd.
0 Megjegyzések