Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Selymes zellerkrémleves roppanós mogyoróval: így még soha nem próbáltad


Ha fel szeretnéd dobni a megszokott zellerkrémlevest, készítsd mogyoróval! 

A selymes zellerkrémleves nem véletlenül sokak kedvence. Az alapreceptet fel lehet dobni almával, zöldségekkel, ha pedig valami igazán ínyenc megoldásra vágysz, mogyoróval. A leveshez mogyorótejet használj, amelyet minden nagyobb boltban megtalálsz a növényi tejek között. Ha vegán módra készítenéd, vaj helyett használj növényi készítményt, esetleg margarint.

Hozzávalók 4 személyre

6 dl alaplé
2.5 dl mogyorótej
2 evőkanál olaj
1 zellergumó
1 nagy krumpli
1 hagyma
1 evőkanál vaj
1 evőkanál friss kakukkfű
bors
egész mogyorószemek a tálaláshoz

Elkészítés:

Olvaszd össze egy fazékban a vajat az olajjal, dobd rá a felaprított hagymát, és párold üvegesre. Közben a zellert és a krumplit tisztítsd meg és kockázd fel. Add őket a puha hagymához, szórd meg jól sóval és borssal, és közepes lángon, fedő alatt, időnként megkeverve párold őket 6-8 percig. Öntsd fel az alaplével, tépkedd rá a kakukkfű leveleit, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és így főzd 15-20 percig, amíg a krumpli és a zeller is teljesen puha lesz. Ekkor öntsd fel a mogyorótejjel, forrald össze, és turmixold teljesen simára. Az egész mogyorókat közben vágd durvára. Tálaláskor ezekkel szórd meg az adagok tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések