A Nutella rajongóinak kötelező elkészíteni ezt a csupa csokis, ragacsos brownie-t.
A brownie a lehető legegyszerűbben elkészíthető, fantasztikus süti. Akkor tökéletes, ha a teteje roppan, a belseje viszont még szaftos, szinte lágy. Sokféleképpen lehet feldobni: ez a nutellás változat mindenkinek ízleni fog, aki szereti az édes mogyorókrémet. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted hozzá a Nutellát.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg étcsoki
15 dkg cukor
12 dkg vaj
10 dkg liszt
4 evőkanál Nutella
3 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 csipet só
Elkészítés:
A csokit vízgőz felett olvaszd össze a Nutellával és a vajjal, és tedd félre, hogy kicsit hűljön.
A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a kakaóport és a sót egy tálban keverd össze.
A tojásokat keverd ki a cukorral és a vaníliaaromával. Nem kell habosra, mert nem szeretnénk, hogy a brownie levegős legyen. A cukros tojást dolgozd össze az olvasztott csokival, majd forgasd hozzá a kakaós lisztet is. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 18-20 percre. Akkor jó, ha a teteje megsült, de a beleszúrt villára még ráragad a tészta. Ekkor vedd ki, és hagyd kihűlni. Amíg hűl, a belseje még szilárdul egy kicsit.
0 Megjegyzések