Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édes nutellás brownie 15 perc munkával: liszt alig van benne, csak sok-sok csoki


A Nutella rajongóinak kötelező elkészíteni ezt a csupa csokis, ragacsos brownie-t. 

A brownie a lehető legegyszerűbben elkészíthető, fantasztikus süti. Akkor tökéletes, ha a teteje roppan, a belseje viszont még szaftos, szinte lágy. Sokféleképpen lehet feldobni: ez a nutellás változat mindenkinek ízleni fog, aki szereti az édes mogyorókrémet. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted hozzá a Nutellát.

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg étcsoki
15 dkg cukor
12 dkg vaj
10 dkg liszt
4 evőkanál Nutella
3 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 csipet só

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett olvaszd össze a Nutellával és a vajjal, és tedd félre, hogy kicsit hűljön.

A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a kakaóport és a sót egy tálban keverd össze.

A tojásokat keverd ki a cukorral és a vaníliaaromával. Nem kell habosra, mert nem szeretnénk, hogy a brownie levegős legyen. A cukros tojást dolgozd össze az olvasztott csokival, majd forgasd hozzá a kakaós lisztet is. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 18-20 percre. Akkor jó, ha a teteje megsült, de a beleszúrt villára még ráragad a tészta. Ekkor vedd ki, és hagyd kihűlni. Amíg hűl, a belseje még szilárdul egy kicsit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések