Ha ettél gyerekkorodban rántott tejbegrízt, most is ízleni fog ez a recept.
A rántott tejbegríz sokak gyerekkorának meghatározó élménye. Mint a legtöbb régi fogást, ezt is sokféleképpen készítik: van, aki nem használ a panírhoz prézlit, más cukros morzsába forgatja a rudakat, az alapot is lehet készíteni több vagy kevesebb cukorral. A tálalás történhet fahéjas cukorral, lekvárral vagy akár natúr joghurttal: a lehetőségek száma végtelen.
Hozzávalók 4 személyre
A tejbegrízhez:
6 evőkanál gríz
5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A panírhoz:
20 dkg liszt
2 tojás
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
ízlés szerint lekvár, porcukor, fahéjas cukor, natúr joghurt
Elkészítés:
A grízből, tejből és a kétféle cukorból főzz nagyon sűrű tejbegrízt. A forró tejbegrízt egyengesd el egy tálcán vagy tepsiben, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt és megdermedt, szeleteld kockára vagy hasábokra. Forgasd meg a darabokat lisztben, tojásban és megint lisztben, és bő, forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Tálald ízlés szerint.
0 Megjegyzések