A citrom és a cukkini párosából most is valami csodás dolog sül ki.
A kalóriaszegény és semleges ízű cukkini sokak kedvence: lehet rántani, grillezni, tölteni, válhat belőle fasírt, leves vagy főzelék is. Ez a citromos cukkini különösen jól fog esni az egyre melegebbé váló időben. Krumpli vagy rizs helyett köretként vagy könnyű, egészséges ebédként jól működik.
Hozzávalók 4 személyre
3 nagy cukkini
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
1 citrom
1 ág menta
só
frissen őrölt bors
feta ízlés szerint a tetejére
Elkészítés:
A cukkinik két végét vágd le, a zöldségekből szelj hasábokat. Az olívaolajat keverd el zúzott fokhagymával, a citrom reszelt héjával és fél citrom kifacsart levével, sóval és borssal, és kend meg vele a darabokat. Egyengesd el őket egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, és told 180 fokos sütőbe 15-20 perce. Amikor megpuhult, szórd meg friss kakukkfűvel és felaprított mentával. Jól megy a tetejére a morzsolt feta is.
0 Megjegyzések