Még finomabb lesz a paradicsomos tészta, ha vajas alappal készíted. Használj hozzá friss paradicsomot!
Bár a paradicsomos tészta a világ leggyorsabb étele akkor, ha üveges szószból készíted, érdemes megpróbálni a friss zöldséggel, vajjal főtt receptet is. A friss paradicsom zamata semmivel nem összehasonlítható, a szintén friss bazsalikom pedig különösen jól egészíti ki ezt az egyszerű, mégis fejedelmi lakomát.
Hozzávalók 2 személyre
50 dkg szilvaparadicsom
25 dkg száraztészta
6 dkg vaj
3 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 marék parmezán
1 csipet chilipehely
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A paradicsomokat reszeld egy tálba. A héjukat dobd ki. Aprítsd fel a bazsalikomot, a parmezánt reszeld le.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj kétharmadát. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a chilipelyhet, majd ha felszállt az illatuk, mehet bele a reszelt paradicsom. Bőven szórd meg sóval és borssal, és lefedve főzd össze kis lángon 15 perc alatt.
A tésztát közben sós vízben főzd ki. Egy merőkanálnyit tegyél félre a főzővizéből, a többit szűrd le. Több adagban forgasd a szószhoz a bazsalikommal és a parmezánnal együtt. Ha szükséges, adj még hozzá egy kevés főzővizet, hogy a szósz épp megfelelő állagú legyen ahhoz, hogy rátapadjon a tésztára. Végül forgasd bele a félretett vajat is.
0 Megjegyzések