A joghurtos muffin tésztája önmagában is finom, de még jobb lesz, ha valamilyen bogyós gyümölcsöt is keversz hozzá.
Muffint sütni nagyon egyszerű: csak keverd össze a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Ennek a joghurtos, gyümölcsös változatnak kezdők is bátran nekiállhatnak, a siker nem marad el. Hogy milyen gyümölcsöt választasz, csak rajtad múlik: jól megy hozzá az áfonya, a málna, a szeder vagy a fagyasztott erdeigyümölcs-keverék.
Hozzávalók 12 darabhoz
25 dkg liszt
25 dkg bogyós gyümölcs
20 dkg görög joghurt
15 dkg vaj
12 dkg cukor
3 tojás
2 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A kétféle cukrot keverd habosra a puha vajjal, majd üsd bele a tojásokat, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és joghurttal felváltva adagold a tésztához. Keverd csomómentesre, végül forgasd bele a gyümölcsöt. A tésztát oszd el egy előkészített – vajjal kikent vagy papírral kibélelt – muffintepsiben. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert a muffinok sütés közben még nőni fognak. 200 fokos sütőben 15-18 perc alatt süsd készre őket.
0 Megjegyzések