Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Elronthatatlan joghurtos muffin kevés munkával: bármilyen bogyós gyümölcsöt kevergetsz hozzá


A joghurtos muffin tésztája önmagában is finom, de még jobb lesz, ha valamilyen bogyós gyümölcsöt is keversz hozzá. 

Muffint sütni nagyon egyszerű: csak keverd össze a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe. Ennek a joghurtos, gyümölcsös változatnak kezdők is bátran nekiállhatnak, a siker nem marad el. Hogy milyen gyümölcsöt választasz, csak rajtad múlik: jól megy hozzá az áfonya, a málna, a szeder vagy a fagyasztott erdeigyümölcs-keverék.

Hozzávalók 12 darabhoz

25 dkg liszt
25 dkg bogyós gyümölcs
20 dkg görög joghurt
15 dkg vaj
12 dkg cukor
3 tojás
2 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A kétféle cukrot keverd habosra a puha vajjal, majd üsd bele a tojásokat, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, és joghurttal felváltva adagold a tésztához. Keverd csomómentesre, végül forgasd bele a gyümölcsöt. A tésztát oszd el egy előkészített – vajjal kikent vagy papírral kibélelt – muffintepsiben. Ne töltsd tele a mélyedéseket,  mert a muffinok sütés közben még nőni fognak. 200 fokos sütőben 15-18 perc alatt süsd készre őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések