Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egészséges csirkesaláta a kedvenc zöldségeiddel: mézes pácban pihen a hús sütés előtt


A salátával tálalt mézes csirkemell tökéletes hétköznapi ebéd. 

A csirkemellsaláta sem lesz unalmas, ha a húst előtte izgalmas, mézes pácban tartod. A saláta hozzávalóit variáld kedvedre attól függően, hogy milyen zöldségeket szeretsz. A csirkemellet sütőben süsd, így kevesebb zsiradékra lesz szükséged hozzá, és a mézes bevonat sem ég majd oda.

Hozzávalók 4 személyre

A csirkemellhez:
80 dkg csirkemellfilé
1 lime leve
1 evőkanál méz
1 kávéskanál fokhagymapor
0.5 dl olívaolaj
bors
vaj a tepsi kikenéséhez

A salátához
50 dkg madársaláta
4 tojás
4 paradicsom
3 kaliforniai paprika
1 lila hagyma

Az öntethez:
1.5 dl olívaolaj
1 citrom leve
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál mustár
bors

Elkészítés:

Az egész csirkemellfilét vágd négy nagy darabba. Ha csomagolt, darabolt csirkemellet használsz, négy darabot használj belőle. Szórd meg sóval. Egy tálban keverd el a lime kifacsart levét a mézzel, az olívaolajjal, a fokhagymaporral és a borssal. Kend meg a húst ezzel a páccal, és egy-két órát tartsd a hűtőben.

Közben a salátaöntet hozzávalóit keverd össze, a salátához való zöldségeket szeleteld fel. A tojásokat 7-10 perc alatt főzd ki attól függően, mennyire szeretnéd keményre. A kész tojásokat hűtsd le, majd hámozd meg és szeleteld fel.

A csirkemelleket a pácolási idő végén sorakoztasd fel egy vajjal kikent tepsiben. Ha maradt még vissza a pácléből, öntsd a tetejére, fedd le a tepsit alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. 35 perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd 15 percig.

A zöldségeket tedd egy salátástálba, forgasd össze az öntettel. Szeleted rá a kisült csirkemellet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések